Sexbilder på rektor

Ja, jag hörde på radion nu i morse att någon rektor blir av med jobbet, för att han på Facebook haft bilder på sig själv, någon sorts sexbilder (hurdana framgick inte, men det lär väl stå mer i kvällspressen, kan man anta).

Han skulle få sparken för att det visade på hans dåliga omdöme. Jag tänker på en kommunpolitiker som inte heller fick fortsätta sitt uppdrag för att han var porrfilms-skådis.

Det är inte så lätt det där. Var går gränsen?
Porrfilmsskådis/politiker – inte bra.
Visa två cm av brösten/väderflicka – inte bra.
Nakenbilder på Facebook/rektor – inte bra.

Hur mycket kan man hävda att en persons privatliv får ha betydelse för ens arbetsliv? Det är klart att det inte går att frikoppla det helt, säg tex att rektorns alla elever står och fnissar när han pratar allvar med dem. Men samtidigt måste man ju få ha ett eget liv också…

Kan alla arbetsgivare hävda att de inte vill ha en porrskådis på jobbet? Gruvbolaget, IT-bolaget, taxi-bolaget, varuhusets ekonomiavdelning…?

Nä, inte lätt. Och jag har inga exakta svar. Man kan ju undra om jag själv har rätt att ens ha ett jobb, som skriver om det jag gör?

/Hasse

5 svar till “Sexbilder på rektor

 1. Handlar det om hud och sex finns det tydligen ingen tolerans alls – anställda ska helst vara asexuella.

  • Ja, det är lite märkligt att det som ”alla” människor sysslar med, sex, helst ska hyssjas ned som om det inte förekommer, liksom. Visst, det skrivs massor om orgasmer och så i tidningar, men när det kommer till att bli på riktigt, då ska det hymlas och mörkas.

 2. Mumlans Ränder

  Jag tror nog att det betyder mer om man har en position som rektor eller politiker där då fokus blir mer på sexet.Om du har en 13-årig pojke eller flicka som blir kallad till rektorn, och barnen sex sexbilderna, har nog inte rektorn samma auktoritet längre.likaså om barnen sett honom toppad på väg hem från en bar eller så.I vissa jobb får man nog hålla sitt privatliv mer avskiljt än andra.

  • Jo, exakt (jag skrev ju precis detsamma i inlägget, om eleverna). Men det jäkligt svåra blir ju att dra exakta gränser. Vissa skulle säkert vilja avskeda folk om de har bild på sig själv i bikini/badbyxor på Facebook. Eller, om det vore ok, då de har trosor och bh/kalsonger på bilderna.

 3. Mumlans Ränder

  barnen SETT sexbilderna skulle det stå:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s