50 nyanser…

Det är lite intressant att läsa om boken ”50 nyanser av honom”, som fått ett sådant genomslag. Undrar om det på något sätt ”ligger i tiden”, detta med BDSM, kanske att det nämnts så pass mycket i olika sammanhang under en tid så att många blivit nyfikna. Eller om ”de” alltid varit lika nyfikna. Eller om det helt enkelt handlar om att det är en bok med (påstått) bra sex-skildringar.

Ja, vad vet man? Jag vet iaf att efter att ha läst Åsa Mobegs krönika i DN idag, så tror jag att denna bok skulle falla min underbara Anna i smaken.

/Hasse

9 svar till “50 nyanser…

 1. Frun håller på att läsa dom (det är en trilogi) och hon är knappt kontaktbar så jag förmodar att dom duger… 😉

 2. Både jag och Fru S tycker boken är enormt överskattad, den är rent av tråkig.

  Känns lite tramsig om jag skall vara ärlig.

  //Herr S

  • Ojdå, tråkig o tramsig… Och dåligt språk, har jag hört. Okej, ingen höjdare då kanske. 🙂

   Att det alls skrivs så mycket om den är väl för att det så sällan skrivs liknande böcker, kan man anta. Och för att det skrivits om den, ses som ”okej” att läsa den öppet.

 3. Fru S är nu inne på fortsättningen och den är tydligen än tråkigare.

 4. Läste den förra sommaren. Min unge älskare blev nyfiken och lånade. När hans kollegor kommenterade hans litteraturval som tantsnusk svarade han att det inte alls var det, eftersom han känner en tant och hon är bra mycket snuskigare än så. Vi var helt överens om att det där är en Harlekinroman för <20-åringar.

  • Ja, jag har sett rätt många kommentarer om den i den stilen vid det här laget.
   Det är inte lätt sånt här. Jag läser ibland lite noveller på ställen på nätet, och de allra flesta orkar jag inte ens läsa ordentligt, för att språket är för dåligt, eller fantasierna för uppenbara (bra skrivna fantasier kan ju vara helt ok dock). Det är inte speciellt ofta jag ser nåt jag verkligen tycker är bra.

   • Håller med. Har dessutom lärt mig att jag föredrar att läsa verkliga skeenden än ihopdiktat. För att få ta del av äkta, upplevda känslor är en av de största behållningarna för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s