Porr är som knark?

Idag i DN var det en artikel, där artikelförfattaren (en kvinna) ansåg att att lägga upp porr på Internet var likställt med att lägga knark på skolgården. En något udda liknelse, enligt mig. 

Mycket i artikeln gick ut på att mycket porr blir mer och mer ”rå”, och det kan väl iofs stämma. Men det stämmer ju inte på all porr.  Sen skrev hon: ”Nu ska de se ut som om de är tretton, nästan kvävas av kukarna i halsen, gråta så mascaran rinner…”. Ja, jag gillar inte heller det så värst.

Men, det jag reagerade på var när hon vidare skrev: ”Man hoppas kanske – under några minuter – att just den här man tittar på faktiskt blir våldtagen på riktigt… Eller?

Här tror jag hon har totalt fel, faktiskt. Visst kan det finnas enstaka som tänker så, men har man som jag läst en del på olika diskussionsforum ett tag, så vet man att män i princip aldrig har fantasier om våldtäkt, men att kvinnor ganska ofta har det. Och det stämmer med de undersökningar jag sett, om typ de 10 mest vanliga fantasierna bland män respektive kvinnor, där våldtäkt inte finns med bland männens fantasier, men ligger rätt högt upp hos kvinnors fantasier. Så, många kvinnor fantiserar om våldtäkt.

Fantiserar, ja. Jag tror det är oerhört ovanligt att dessa kvinnor vill bli våldtagna av någon på riktigt. Och ungefär lika ovanligt tror jag det är att de hoppas på att den i filmen blir våldtagen på riktigt, faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s